Denne sangen lagde jeg opprinnelig som nattasang til den eldste sønnen min da han var omtrent to år. Senere har den utviklet seg til å bli et fast innslag i alle barnebursdager vi arrangerer hjemme hos oss.

Måten jeg gjør det på da er at vi synger første vers: «Det kom en lastebil kjørende nedover veien, hva var det den hadde med seg i dag?» og så får en og en etter tur si ett ord på en ting en lastebil kan ha med seg, og så finner jeg på neste linje i verset i farta slik at det rimer på det de sa, og så er alle med på å synge refrenget. Det bruker å slå an hos de fleste barn, og når jeg får nye klasser bruker dette å inngå i repertoaret av «isbrytings-aktiviteter».

Nå har jeg skrevet en fast tekst på den som er litt musikk-relatert. Det har vært stor suksess på fjerde trinn der jeg har prøvd den ut, men jeg tenker at både yngre og eldre barn kan synes den er morsom. Her er en innspilling av låta med denne teksten.

Jeg bruker som regel å spille den i D, men jeg har notert den i C her for enkelhets skyld. Tonearten tilpasses situasjonen.

Låten legges ut her som den er til fri bruk, men husk å kreditere opphavspersonen ved offentlig fremføring.