Lektor Engås på Spotify!!

Denne sangen lagde jeg opprinnelig som nattasang til den eldste sønnen min da han var omtrent to år. Senere har den utviklet seg til å bli et fast innslag i alle barnebursdager vi arrangerer hjemme hos oss. Nå er låta på tilgjengelig på ulike strømmetjenester, og du kan laste ned noten i PDF her!

Måten jeg gjør det på da er at vi synger første vers: «Det kom en lastebil kjørende nedover veien, hva var det den hadde med seg i dag?» og så får en og en etter tur si ett ord på en ting en lastebil kan ha med seg, og så finner jeg på neste linje i verset i farta slik at det rimer på det de sa, og så er alle med på å synge refrenget. Det bruker å slå an hos de fleste barn, og når jeg får nye klasser bruker dette å inngå i repertoaret av «isbrytings-aktiviteter».

For eksempel:
Meg: Det kom en lastebil kjørende nedover veien, Lisa hva hadde den med seg i dag?
Lisa: Hmmm, en hamburger!
Meg: Den hadde med seg en dobbel whopper med cheese, og lastebilsjåføren hadde et digert glis!
Alle: Ååå, lastebil… [og så videre]

Eller:
Meg: Det kom en lastebil kjørende nedover veien, Eivind hva hadde den med seg i dag?
Eivind: Øøøh, en fotball!
Meg: Lastebilen hadde med seg mange baller, på vei til Åråsen der vi synger så det gjaller!
Alle: Ååå, lastebil…

Dette er absolutt billig humor, men det er veldig effektfullt både i en bli-kjent-sammenheng. Kommer jeg ikke på et godt rim (eller nødrim) kan det være like morsomt. Åråsen stadion er rett i nærheten av skolen jeg jobber på, og det bruker alltid å slå an med en LSK-referanse!

Når vi gjør låten på denne måten blir det en fin allsangaktivitet, og en trening i å vente på tur. Husk at ikke alle trenger få turen hver gang (ellers blir sangen veldig lang!).

Nå har jeg skrevet en fast tekst på den som er litt musikk-relatert. Det har vært stor suksess på flere trinn der jeg har prøvd den ut, men jeg tenker at både yngre og eldre barn kan synes den er morsom. Man kan fremdeles gjøre sine egne variasjoner ved å bytte ut instrumentnavnene. Du kan bruke låten som du vil, enten freestyle som nevnt ovenfor, synge den mer som en vanlig sang, eller gjøre begge deler.

Innspillingen går i D da det passer mitt vokalleie best, men jeg har notert den i G her fordi det på akkurat denne sangen er det som etter min erfaring oftest funker best for barnestemmer. Tonearten tilpasses situasjonen.

Vi har også hatt denne låten på repertoaret når vi kommer til tre akkorder på gitar. Da spiller vi den i D eller A. Mer om gitarundervisning her.

Noten legges ut her som den er til fri bruk.