Jeg begynner nå en serie med lister med nettressurser med gull for musikere og musikkpedagoger. Noe er kjent stoff for de fleste, noe er kanskje nytt for noen andre.

Kom gjerne med innspill til andre fine nettsteder som bør være med på en slik liste, så kan jeg gjøre litt research og dele oppdaterte lister med jevne mellomrom.

Groove pizza

Mine dyktige praksisstudenter har jobbet med Groove Pizza på sjette og sjuende trinn denne uken. Jeg visste ikke om nettstedet før nå, men etter litt utprøving på femte trinn i dag virker det som dette er det jeg har lett etter ganske lenge – en plattformuavhengig, intuitiv, rutenettbasert trommemaskin med gode delingsmuligheter. Jeg hadde en plan om å lage noen videoer som viser frem hvordan jeg bruker rytmesequencer i garageband, men jeg vurderer nå å bruke Groove Pizza i stedet (metoden er uansett poenget, så mye vil kunne overføres).


@lektorengas


Musication

Spiller dere boomwhackers eller melodiske instrumenter som klokkespill, håndbjeller eller lignende? Da er Musication YouTube-kanalen for deg. Jeg abonnerer også på Musication på Patreon og får der tilgang til en god del ekstra materiale.


Ableton Live

Før jeg gikk over til Logic Pro X brukte jeg i mange år programmet Ableton Live. De har her laget en åpen løsning hvor nybegynnere kan lære om rytmer, basslinjer, melodier, akkorder og hvordan de lages. Det finnes ikke på norsk, men fra sjette eller syvende trinn og oppover kan en del av det som finnes her fungere fint.


Chrome Music Lab

Jeg har brukt Chrome Music Lab mye i min undervisning, og da spesielt «appen» Song Maker. Her finner du morsomme og nyttige funksjoner man kan leke seg med. Jeg har laget sju videoer hvor jeg forklarer hvordan akkorder er bygget opp og hvordan man kan lage enkle låter i Song Maker.


Adam Neely

Adam Neely er utdannet fra Berklee College of Music og fra The Manhattan School of Music.

Han er en god formidler og han lager reflekterte og velinformerte videoer om blant annet om musikkvitenskap, musikkteori og om det å være profesjonell musiker i New York.


Every Noise at Once

På Every Noise at Once finnes det et kart over alle musikk-«sjangrene» som finnes på Spotify. Alle «sjanger»-navnene kan klikkes på for å lytte til eksempler på de ulike musikkstilene. Nyttig? Kanskje… Morsomt? Litt. Fengslende? Veldig! Ta en kikk!


musikkpedagogikk.no

Eldar Skjørten har siden 2009 drevet musikkpedagogikk.no. Her deler Eldar aktiviteter for musikkundervisningen, i tillegg til at han har laget podkasten «Musikklærer’n», startet stiftelsen Skapia, og driver som kursholder og konsulent.


undervismusikk.com

En annen glimrende musikklærer som driver med deling av aktiviteter er Stian Ausland Omdal. Han er musikklærer i ungdomsskolen og driver bloggen «Undervis musikk». Stian er ungdomsskolelærer og mye av hans innhold er spesielt rettet mot musikkundervisningen i ungdomsskolen, men jeg har brukt en del av hans idéer på mellomtrinnet med stort hell.


@lektorengas


Illustrasjonsfoto: Thomas JensenUnsplash