Oppvarming: Call and response

Denne artige låta bruker jeg som oppvarming og som en måte å gi alle elevene mulighet til å gjøre en liten vokalsolo. Superenkelt og morsomt!

Den er basert på en låt med et noe uklart opphav. Det kan du lese mer om her.

Jeg hørte denne første gangen i en episode av den amerikanske TV-serien «The Office».


Men, som vanlig gjør jeg dette på min måte. Jeg har oversatt teksten, og gjort mengden ord elevene skal finne på selv mye enklere. Den blir da slik:

Alle:

Shabooya ya ya

Shabooya opprop

Shabooya ya ya

Shabooya opprop

Solo:

Jeg heter Anders (JA!)

Hva heter du? (JA!)

Jeg liker pizza (JA!)

Hva liker du? (Opprop!)


Alle er med på å svare det som står i parentes. Etter vi har svart «opprop» på slutten starter vi fra toppen, og det blir neste person sin tur. Den bytter selvsagt ut navnet med sitt eget navn og det man liker med noe man selv vil (det som er i uthevet skrift).

Vi legger også på enkel body percussion på Shabooya-delen (tramp og klapp). Dette kan man gjøre mer avansert om man vil (eller kutte ut).

Jeg gjør ikke noe poeng ut av å prøve å holde takta i solodelen. Noen elever fikser det, andre ikke. For mange er det vanskelig nok å bare skulle si noe i det hele tatt.

Husk K.I.S.S. — Keep It Super Simple!



Her er det jeg forstår som «originalversjonen» slik jeg bruker låta. Legg likevel merke til at her gjør de solo-delen mye mer avansert enn jeg gjør på mellomtrinnet.